Burse - Fonduri mutuale

Vanguard evalueaza Flamingo cu 24% peste pretul din piata

26.08.2008, 19:29 25

Analistii societatii de brokeraj Vanguard au calculat un pret tinta pentru actiunile Flamingo International (FLA) de 0,2233 lei/actiune, potrivit unui raport de la mijlocul saptamanii trecut. Nivelul de pret vazut de acestia este cu 24% peste cel la care titlurile Flamingo s-au tranzactionat pe parcursul zilei de ieri, de 0,18 lei/actiune.
Comparand indicatorii financiari ai Flamingo cu cei ai altor companii similare din regiune, analistii de la Vanguard au estimat un pret tinta pentru actiunile Flamingo de 0,2087 lei/actiune, apropiat de cel din piata la data raportului.
Activitatea de retail a Flamingo a stagnat in trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale anului, iar cea de distributie s-a dublat.
Acest lucru nu a reusit insa sa imbunatateasca semnificativ profitabilitatea companiei in conditiile in care costurile aferente celor doua activitati au urcat de asemenea foarte mult, cu 44% pe retail si 70% pe distributie, semn ca deocamdata compania nu a facut progrese in eficientizarea procesului de vanzare, arata analistii de la Vanguard.
Desi pierderile operationale s-au redus considerabil, situatia financiara a companiei a continuat sa se deterioreze, fiind prea putin sustinuta de castigurile din vanzarile pe credit sau de active in aceasta perioada, mai spun acestia.
Analistii de la Vanguard sunt de parere ca din aceasta cauza compania ar putea avea probleme serioase pe viitor in a-si asugura lichiditatea, mai ales ca, daca sunt luate in calcul si cheltuielile de leasing operational, gradul de indatorare al Flamingo este unul destul de ridicat.
Privind perspectivele emitentului pentru partea a doua a anului, analistii de la Vanguard sunt de parere ca este putin probabil ca Flamingo sa inregistreze profit in trimestrul al treilea, din cauza apetitului mai scazut pentru consum, ca urmare a cresterilor de pret la alimente si a scumpirii creditului, dar ar putea reveni pe profit in ultima parte a anului, cand vanzarile de retail sunt impulsionate de sarbatorile de iarna.
In luna iunie, analistii RCI au estimat un pret tinta de 0,295 lei pentru actiunile Flamingo.
Fondul de investitii QVT a cumparat in ultimele doua saptamani pe cont propriu si prin intermediul Quintessence Fund, o subdivizie a fondului, peste 12 mil. titluri ale retailerului Flamingo, reprezentand circa 1,56% din capitalul social. QVT a platit pe acest pachet circa 2,2 mil. lei (0,63 mil. euro), la un pret mediu de transfer de 0,183 lei/actiune.
Cumpararile din ultima perioada ale fondului vin dupa ce acesta a vandut anterior 4,47% din actiunile Flamingo catre Deutsche Bank, la un pret mai mare, de 0,198 lei/actiune.
Titlurile Flamingo s-au depreciat continuu de la inceputul anului, cotatia de ieri, de 0,18 lei/actiune, fiind aproape la jumatate fata de cea de la sfarsitul anului trecut. Valoarea companiei este in prezent de 40 mil. euro, in conditiile in care la listarea acesteia pe Bursa, in august 2005, aceasta era evaluata la peste 55 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO