Burse - Fonduri mutuale

Cum sunt văzute fondurile mutuale de către marile grupuri bancare din România în contextul luptei pentru depozite şi pentru economiile populaţiei, inclusiv din partea statului. „Nu sunt subsidiare orfane, ci mai degrabă suntem noi, ca părinţi, prea prezenţi în viaţa lor“

Cum sunt văzute fondurile mutuale de către marile...

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

30.09.2022, 07:00 777

Sectorul bancar, orientat către dezvoltarea procesului educaţional de a investi Dobânzile în creştere, oportunităţi pentru fondurile de investiţii Cea mai mare provocare pentru asset managerii din România constă în ceea ce oferă la nivel local, dar nu este disponibil la nivel global.

Creşterea dobânzilor la depozitele bancare din ultima perioadă, cât şi emisiunile periodice de obligaţiuni din partea Ministerului Finanţelor pentru micii investitori, cu alte cuvinte lupta pentru economiile românilor, ridică o întrebare de al cărei răspuns contează pe termen lung şi lichiditatea de la Bursa de la Bucureşti: ce prioritate are promovarea fondurilor mutuale din partea marilor grupuri bancare?

„Nu le vedem ca subsidiare orfane (diviziile de administrare de active – n.red.) ci mai degrabă suntem noi, ca părinţi, prea prezenţi în viaţa lor. Suntem mândri de ceea ce fac. Există dorinţa de a diversifica pentru că dacă noi nu facem asta atunci fondurile vor merge în afară. României trebuie să îi meargă bine pentru ca businessurilor noastre să le meargă bine“, spune Omer Tetik, CEO al Băncii Tran­silvania, cea mai mare instituţie de credit din România şi care face parte din grupul care include cel mai mare administrator de active – BT Asset Management, cu circa 4,2 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO