Burse - Fonduri mutuale

Veniturile grupului RCS&RDS au fost de 842 mil. euro în 2016, cu un profit operaţional de 263 mil. euro, după un an de creştere record în România

Veniturile grupului RCS&RDS au fost de 842 mil. euro în...

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2017, 00:05 919
Veniturile grupului de comunicaţii RCS&RDS, controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, au depăşit anul trecut pragul de 800 de milioane de euro după ce compania a înregistrat o creştere record - cea mai mare la nivel de industrie - de pe principala sa piaţă, România, datelor publicate de companie în anunţul privind intenţia de listare la Bursa de Valori din Bucureşti.
 
Veniturile grupului au crescut anul trecut cu 12,4% la 842,8 mil. euro în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a urcat cu 10,9% la 263,3 mil. euro, conform datelor publicate de companie în anunţul privind intenţia de listare la Bursa de Valori din Bucureşti.
 
România, principala piaţă a RCS&RDS, a generat anul trecut venituri de 612,7 mil. euro, în creştere cu 13,1%, potrivit sursei citate, aducând astfel un plus de 71 mil. euro. Compania de cablu a fost astfel anul trecut campionul pieţei de telecom din România din punctul de vedere al ratei de creştere a cifrei de afaceri, înregistrând cel mai mare avans dintre jucătorii mari de pe piaţă. Ceilalţi jucători de pe piaţă au înregistrat creşteri ale veniturilor între 1% (Telekom) şi 8% (UPC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO