Burse - Fonduri mutuale

Veşti bune pe piaţa de capital: Bursele globale încep săptămâna la maximul a patru săptămâni. Yuanul este pe cale să înregistreze cea mai bună zi faţă de dolar din decembrie

Veşti bune pe piaţa de capital: Bursele globale încep...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

06.07.2020, 17:04 224

Pieţele bursiere la nivel mondial au urcat luni la maximul a patru săptămâni, iar yuanul este pe cale să înregistreze cea mai bună zi faţă de dolar din decembrie, investitorii pariind pe creşterea economiei chineze care o va antrena şi pe cea globală, relatează Reuters.

Indicele global MSCI, care urmăreşte acţiuni în 49 de ţări, a crescut cu 0,7%, până la cel mai mare nivel din 6 iunie.

Acţiunile europene au crescut, cu indicele pan-european STOXX 600 majorat cu 1,4%. Stocurile legate de China - producători de automobile, industriali, firmele de energie şi producători de bunuri de lux - au crescut puternic, înpreună cu sectorul bancar.

În Asia, indicele MSCI Asia-Pacific, fără Japonia, a urcat cu 1,8% până la cel mai mare nivel din februarie.

Acţiunile blue-chips din China au crescut cu 5,7%, peste sporul de 7% de săptămâna trecută, la cele mai mari niveluri din cinci ani. Chiar şi Nikkei din Japonia a reuşit să crească cu 1,8%, în ciuda perspectivelor economiei, nu prea favorabile.

Dolarul nu înregisstra variaţii faţă de yen, la 107,50, în timp de euro a crescut cu 0,6% faţă de dolar, peste 1,13 dolari.

Aurul spot a fost tranzacţionat la 1.776,21 dolari pe uncie, faţă de maximul de 1.788,9 dolari de săptămâna trecută.

Petrolul Brent acrescut cu 1,2%, la 43,58 dolari/baril, iar referinţa americană WTI şi-a menţinut valoarea de 40,65 doalri/baril, în ciuda temerilor că revenirea coronavirusului va duce la scăderea cererii de carburanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO