Burse - Fonduri mutuale

Veşti bune şi pentru Europa: Indicele bursier DAX din Germania începe în forţă a doua jumătate a anului şi creşte cu 22% de la începutul anului

Veşti bune şi pentru Europa: Indicele bursier DAX din...

Autor: Alex Ciutacu

01.07.2019, 14:09 233

Indicele bursier DAX din Germania începe a doua jumătate a anului în forţă şi se îndreaptă spre zona de bull market, adică spre creşteri de peste 10%.

Potrivit Bloomberg, indicele de referinţă a crescut cu 1,8% în prima oră de tranzacţionare de luni, ceea ce aduce creşterea de la minimul din 27 decembrie până în prezent la 22%.

Astfel, la ora 14.00, indicele DAX, reprezentând cel mai mari 30 de companii din Germania, era în creştere cu aproape 1,3%, la 12.555 puncte.

Una dintre cele mai mari creşteri a fost înregistrată de producătorul de chipuri Infineon Technologies – în creştere cu 4,3% la ora 14.00. Acţiunile companiei au atins în cursul zilei de miercuri chiar şi o creştere de 8%, în contextul în care întreg sectorul de tehnologie din regiune a crescut.

Alte creşteri au fost înregistrate de companiile automotive, precum Continental, după ce preşedintele Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping, au fost de acord să reia discuţiile pentru acordul comercial, care au eşuat în luna mai.

Întoarcerea pieţei spre o zonă de bull market, adică o zonă cu creşteri de peste 10-20%, vine la doar şapte luni după ce indicele a intrat într-o zonă de bear market, adică o zonă cu scăderi de peste 10%.

Problemele pieţei din Germania sunt legate, în principal, de temerile cu privire la rezultatul războiului comercial dintre SUA şi China, avertismentele cu privire la încetinirea economiilor globale, şi estimările reduse lansate de companiile mari din lume cu privire la aşteptările de vânzări.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO