Burse - Fonduri mutuale

Viaţă grea pentru 12.000 de investitori: niciun fond local de acţiuni nu a fost pe plus în ultimele 12 luni

Finanţe personale

Viaţă grea pentru 12.000 de investitori: niciun fond...

Autor: Liviu Popescu

16.04.2019, 08:15 640

Niciunul din fondurile locale de acţiuni din România, instrumente de investiţii financiare care realizează plasa­mente în mare parte în acţiuni ale indicelui principal BET, nu a fost pe plus în ultimele 12 luni, cel mai aproape de teritoriul pozitiv fiind unul care investeşte şi în câteva acţiuni străine, potrivit datelor de la martie 2018 la martie 2019 ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Circa 12.000 de investitori ai celor 16 fonduri locale de acţiuni au „viaţă grea“ din primăvara anului 2018 încoace în condiţiile în care afirmaţiile politice, mai ales cele legate de Pilonul II din vara anului trecut, iar ulterior ordonanţa taxelor din decembrie, au determinat prăbuşiri ale preţurilor acţiunilor şi implicit ale indicilor bursieri. Însă analiştii consideră că anul 2019 va fi diferit pentru industria fondurilor mutuale faţă de precedentul.

„Foarte rar s-a întâmplat să avem doi ani cu randamente negative. Cred că vom închide anul 2019 în teritoriu pozitiv, iar acest an ar trebui să fie pentru industrie mai bun decât anul precedent“, spune Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, administrator a circa 550 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO