Burse - Fonduri mutuale

Din viaţa de zi cu zi a bursei de la Bucureşti: o acţiune din Arad, revenită la tranzacţionare după o pauză de câteva luni, a crescut astăzi chiar şi cu până la 9.400%, ceea ce a dus compania imobiliară la o capitalizare de 789 mil. lei, faţă de 7 mil. lei în şedinţa precedentă. Statul român deţine 3 milioane de acţiuni

 Închiderea şedinţei de tranzacţionare pentru Imotrust Arad. De asemenea poate fi obervat şi maximul de astăzi.

Închiderea şedinţei de tranzacţionare pentru Imotrust Arad. De asemenea poate fi obervat şi maximul de astăzi.

Autor: Liviu Popescu

29.03.2021, 18:36 1937

Cu până la 9.400% s-au apreciat acţiunile companiei imobiliare Imotrust Arad (simbol bursier ARCV) pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de luni, 29 martie 2021, faţă de şedinţa precedentă, ceea ce înseamnă că societatea la care acţionar este şi statul român înregistra astăzi o creştere de la 7,2 mil. lei capitalizare până la aproximativ 787 milioane de lei, adică o “explozie” de aproape 110 ori, arată datele BVB.

Dinamica acţiunii ARCV pe parcursul şedinţei de luni, 29 martie 2021. De la 0,18 lei la un maxim de 1,6 lei.

Spre seară, acţiunile ARCV au închis şedinţa la preţul de 0,25 lei pe unitate, adică o creştere de 1.370% faţă de şedinţa precedentă şi o capitalizare de 123 milioane de lei, semnificativ mai mare faţă de cea de 7,2 milioane de lei de la şedinţa precedentă.

Astfel, pe fondul reluării tranzacţionării în contextul procesării fuziunii prin absorbţie a Imotrust Arad - în calitate de societate absorbantă şi societăţile Arcvia Minerva SA şi Albert Holding Management SA – ca societăţi absorbite, acţiunile ARCV au revenit pe 29 martie 2021 la tranzacţionare după o pauză de cinci luni, adică din 27 noiembrie 2020 încoace.

Lichiditatea pe acest emitent a fost astăzi de doar 4.640 de lei, arată datele BVB. Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare acţiunile ARCV au fluctuat de la un maxim de 1,6 lei pe unitate, atins la 14:30 la un minim de 0,25 lei după-amiază.

Acţionarul principal al Imotrust Arad este UTA SA cu un pachet de 74%, urmat de Bloc 03 UTA cu 15,14%.  Statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are o deţinere de 0,7%, adică circa 3,4 milioane de acţiuni, echivalentul a 868.500 de lei.

“Imotrust este unicul dezvoltator din vestul României capabil să ofere servicii complete de dezvoltare industrială companiilor aflate în căutarea unor soluţii de relocare sau dezvoltare a capacităţilor de producţie/depozitare şi având nevoie de hale industriale moderne, dotate cu toate utilităţile”, se arată pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO