Burse - Fonduri mutuale

Vicele SIF Moldova şi-a rotunjit deţinerile de acţiuni

Liviu-Claudiu Doroş, vicepreşedintele şi directorul general adjunct al SIF Moldova

Liviu-Claudiu Doroş, vicepreşedintele şi directorul general adjunct al SIF Moldova

Autor: Roxana Pricop

25.01.2016, 00:05 655
Liviu-Claudiu Doroş, vice­pre­şe­dintele şi directorul general adjunct al SIF Moldova (SIF2), a cumpărat un pa­chet de 60.000 de acţiuni la SIF în şedinţa de joi, 21 ianuarie.

Tranzacţia a fost intermediată de SSIF Broker, iar preţul la care s-a în­cheiat achiziţia a fost de 0,6393 lei/uni­­tate, apropiat de cel cu care titlurile SIF2 au deschis şedinţa de joi.

Vicepre­şe­din­tele SIF2 deţinea 3 mi­lioane de acţiuni la SIF, potrivit in­for­maţiilor din luna mai 2015, anterior majorării de capital derulate de SIF.

În mai anul trecut, el a cum­părat 2 milioane de acţiuni pe care a plătit 3,3 milioane de lei (preţ de 1,65 lei/titlu), profitând de exitul din acţio­na­riat al lui Octavian Radu, proprie­tarul lanţului de librării Diverta şi mem­bru neexecutiv în consiliul de administraţie al SIF-ului. Costel Ceocea, preşedintele şi directorul general SIF Moldova, avea un pachet de 212.213 acţiuni la SIF la 31 decembrie 2014.

SIF Moldova a încheiat anul 2015 cu un profit de 115,6 milioane de lei, al doilea cel mai mare din rândul SIF-urilor. Activele nete au urcat cu 10% până la 1,48 miliarde de lei. Cea mai mare investiţie din portofoliul SIF2 este pachetul de circa 8% deţinut din capitalul Băncii Transilvania, a doua cea mai mare bancă din sistem, cu o valoare de piaţă de peste o jumătate de miliard de lei.

Pentru acest an, SIF-ul are în plan începerea dezvoltării unui ansamblu rezidenţial pe unul din terenurile fostei fabrici de textile Ţesătoriile Reunite (TERU), societate pe care o contro­lează şi căreia i-a schimbat obiectul de activitate în dezvoltare şi promovare imobiliară.

TERU a primit în toamna anului trecut PUZ-ul din partea Primăriei Ca­pi­talei pentru un ansam­blu rezi­denţial format din şase blocuri pe strada Eufrosina Popescu nr. 61, situată în sectorul 3, Bucureşti. Terenul are o suprafaţă de 13.972 de metri pătraţi şi ar avea o valoare de 8,3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO