Burse - Fonduri mutuale

Victor Capitanu si Andrei Liviu Diaconescu, cei doi fondatori ai dezvoltatorului One United Properties, au cumpărat peste 800.000 de acţiuni ale companiei, la un preţ total de peste 1,5 milioane lei

Victor Capitanu si Andrei Liviu Diaconescu, cei doi...

Autor: Roxana Rosu

03.08.2021, 10:33 806

Victor Capitanu si Andrei Liviu Diaconescu, cei doi fondatori ai dezvoltatorului One United Properties, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa imobiliară din România, listat recent la BVB, au anunţat marţi că au cumpărat peste 800.000 de acţiuni ale companiei, la un preţ total de peste 1,5 milioane lei.

Astfel,  conform notificării trimise ASF, Victor Căpitanu a cumpărat 400.855 de acţiuni ale societăţii, la preţul de 1,94 lei per acţiune (preţul agregat astfel plătit fiind de 777.658,70 lei). O tranzacţie similar a derulat şi Andrei Liviu Diaconescu.

Conducerea One United Properties a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe 10 septembrie, pentru aprobarea distribuirii unor dividende, acordarea de acţiuni gratutie prin majorare de capital, dar şi introducerea unei noi clase de acţiuni care să confere acţionarilor fondatori Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu o putere de vot de cinci ori mai mare decât o acţiune obişnuită.

Astfel, acţionarii trebuie să voteze fie între distribuirea a 25 mil. lei sau 32,5 mil. lei din profitul nerepartizat din anii anteriori şi de asemenea să voteze majorarea capitalului social cu 229 mil. lei prin acordarea a 4 acţiuni noi la 5 deţinute.

Conform convocatorului, 11,37% din capitalul social al companiei deţinut de Victor Căpitanu vor fi convertite în acţiuni Clasa B. Acelaşi lucru, şi acelaşi procent din capital este valabil şi pentru Andrei Diaconescu.

One United Properties (simbol bursier ONE) a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie 2021.

Compania a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO