Burse - Fonduri mutuale

VIDEO ZF Live. Cum a suportat sistemul decizia surpriză a ASF de a opri fondurile de pensii de la tranzacţionarea de acţiuni

30.09.2013, 14:41 437

Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de acum două săptămâni de a opri fondurile de pensii de la tranzacţionare pe bursă nu a afectat sistemul şi a venit neanunţată în scopul realizării unui control inopinat, a spus Ioan Giurescu, vicepreşedintele ASF în cadrul emisiunii ZF Live de luni, 30 septembrie.

“Controlul inopinat poate să-l declanşeze şi vicepreşedintele. Altfel nu puteam să facem o evidenţă exactă a acţiunilor în momentul respectiv, dacă nu se îngheţau. Nici preşedintele ASF nu a ştiut, decât după ce am dat decizia în piaţă”, a spus Giurescu.

„În acele clipe, până ne-am lămurit noi, administratorii, a fost un pic de ceaţă din cauza lipsei de comunicare. Mesajele acestea cred că trebuiau să vină oficial”, a spus Crinu Andănuţ, directorul general al Allianz Ţiriac Pensii Private.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO