Burse - Fonduri mutuale

Vin banii: Marile companii de stat de la Bursă vor să împartă 1,4 mld. lei cu acţionarii din profiturile pe 2020 cu randamente de la 2,8% la 7,7%. Statul român ar lua 1 mld. lei

Alin Brendea, Prime Transaction: Vremea randamentelor de 10% sau mai mult, pe care companiile de stat le propuneau investitorilor pare să fi apus.

Alin Brendea, Prime Transaction: Vremea randamentelor de 10% sau mai mult, pe care companiile de stat le propuneau investitorilor pare să fi apus.

Autor: Liviu Popescu

28.03.2021, 13:01 3986

♦ Statul român, în calitate de acţionar majoritar, este cel care va decide asupra propunerilor de dividende şi poate veni la rândul său cu noi propuneri ♦ Conpet Ploieşti, cea mai darnică cu acţionarii, respectiv 101% din profitul net al anului pandemiei.

Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Conpet şi Transgaz, companii de stat ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, propun acţionarilor distribuirea a 1,4 mld. lei din profiturile nete din anul 2020 sub formă de dividende, iar în unele cazuri şi din rezerve, potrivit calculelor ZF din convocatoarele publicate la Bursă.

Astfel, marile companii de stat listate vor să-şi remunereze investitorii în 2021 cu dividende cu randamente cuprinse între 2,8%, cum este cazul Transgaz, până la 7,7% pentru Conpet Ploieşti, care este de altfel şi singura companie care vrea să plătească dividende mari mari ca profitul net. Statul român, în calitate de acţionar majoritar, ar urma să primească dividende de aproape 1 mld. lei, arată calculele ZF.

„Vremea randamentelor de 10% sau mai mult, pe care companiile de stat le propuneau investitorilor pare să fi apus“, spune Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO