Burse - Fonduri mutuale

Vinăriile Purcari, la prima raportare semestrială de când s-au listat: afaceri de 70 mil. lei şi un profit de 16 mil. lei

Vinăriile Purcari, la prima raportare semestrială de...

Autor: Roxana Rosu

14.08.2018, 00:08 654
Producătorul de vinuri Purcari (WINE), cea mai proaspăt listată companie la Bucureşti, a raportat afaceri de 70 mil. lei în S1/2018 la nivel de grup, plus 19% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce profitul net a urcat cu 41%, la 16 mil. lei, principalul motor de creştere fiind piaţa din România.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele trimestriale, mai ales în ceea ce priveşte marjele, în pofida efectului advers al unui MDL (leu moldovenesc - n.red.) puternic. Vedem accele­rarea creşterii noastre în a doua jumătate a anului, demonstrată deja de vânzările puternice din iulie şi de comenzile din august, precum şi de o perspectivă pozitivă pentru restul anului“, spune Victor Bostan, director general al companiei cu 356 milioane de lei capitalizare.

Luni după-amiază acţiunile WINE urcau cu 0,3% pe un rulaj de tranzacţionare de 13.500 lei.

Grupul Purcari gestionează în jur de 1.000 de hectare de podgorii şi operează patru platforme de producţie în România şi Moldova, dintre care trei sunt dedicate producţiei de vin, utilizând struguri din podgorii proprii şi din furnizori terţi şi unul dedicat producţiei de brandy.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO