Burse - Fonduri mutuale

Vineri se încheie Fidelis, ediţia a VI-a. Până acum s-au strâns aproape 1 miliard de lei de la micii investitori

Vineri se încheie Fidelis, ediţia a VI-a. Până acum...

Autor: Liviu Popescu

10.12.2021, 00:05 333

♦ Aproximativ 600 mil. lei, subscrişi doar în această săptămână.

Circa 943 mil. lei au subscris investitorii persoane fizice din 18 no­iembrie şi până pe 9 decembrie, adică de la startul ofertei de subscriere pentru titluri de stat Fidelis, ediţia a şasea, şi până în penultima zi, potrivit datelor agre­gate de Ziarul Financiar. Oferta de subscriere se încheie astăzi, 10 decembrie.

Astfel, până joi seară, 9 decembrie, cel mai mare interes era pe tranşa în lei pe un an, cea cu dobânda de 4% pe an, respectiv sub­scrieri de 668 mil. lei, ur­ma­tă de cea în euro cu 173 mil. lei şi de cea în lei pe 3 ani cu 103 mil. lei. Calculele ZF arată subscrieri de circa 600 mil. lei doar în ultima săptămână.

Ulterior încheierii perioadei de subscriere, Fidelis va ajunge la Bursa de la Bucureşti, acolo unde preţul titlurilor de stat (premium sau discount) va fluctua în funcţie de raportul cerere/ofertă dar şi în funcţie de condiţiile din economie, precum presiuni inflaţioniste sau aşteptări de dobânzi ridicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO