Finanţe personale

Vinurile Purcari, afaceri mai mari cu 21% la un profit în creştere cu 18% în T1/2018

17 mai 2018 Autor: Liviu Popescu

Producătorul de vinuri Purcari (WINE), cea mai proaspătă companie listată la Bucureşti, a raportat pentru primul trimestru un profit net de 5,9 milioane de lei, mai mare cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce veniturile au urcat cu 21%, la 33,9 mil. lei.

Piaţa din România a avut o pondere de 43% în vân­zările Purcari, urmată de cea din Republica Moldova, po­trivit companiei. Vânzările din cele două ţări au reprezentat 63% din businessul Purcari pe primul trimestru, adică circa 21 mil. lei. Cel mai ridicat ritm de creştere al afacerilor a fost în­registrat în Republica Moldova, de 48%, potrivit companiei. Spre comparaţie creşterea din România a fost de 32%. În funcţie de branduri, vinul Purcari reprezintă 37% din totalul vânzărilor, urmat de Bostăvan. Compania menţionează că cel din urmă a avut o evoluţie sub aşteptări ca urmare a livrărilor mai mici către Slovacia.

Pentru 2018 Purcari anticipează o marjă EBITDA de 33-36% şi o marjă de profit net de 23-26%. Spre comparaţie în primul trimestru din 2018 marja de profit net a fost de 17%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, Vinuri
, Purcari
, profit net
, branduri
, vin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide