Burse - Fonduri mutuale

Virgil Popescu, ministrul Economiei şi Energiei, vrea listarea la bursă a Hidroelectrica într-un procent de 10-15%

Virgil Popescu, ministrul Economiei şi Energiei, vrea listarea la bursă a Hidroelectrica într-un procent de 10-15%
23.07.2020, 18:42 513

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat astăzi pe pagina personală de Facebook că susţine listarea la Bursă a Hidroelectrica într-un proces de 10-15%, ca unul dintre obiectivele asumate de ca ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. 

Fondul Proprietatea deţine 20% din capitalul Hidroelectrica, iar statul român 80%.

 

Citiţi mai jos declaraţia completă a ministrului, în răspuns la criticile FP 

”Interesul românilor primează! Asta se pare că nu înţeleg multe persoane. Le-am solicitat celor de la Hidroelectrica să transmită volumul de investiţii realizat în ultimii ani, când au avut preţuri mari la energia electrică, având în vedere că au folosit această scuză. De aceea, aş adresa o întrebare directorului Hidroelectrica, reprezentanţilor Fondului Proprietatea şi reprezentanţilor statului român în CS al Hidroelectrica: unde este acel volum de investiţii? Să înţeleg că este bine că nu au făcut investiţii ca să facă profit mare şi să plătească dividende? Complet greşit, acest tip de politică este falimentar pe termen lung, iar interesul statului român şi al românilor este să avem o companie puternică pe termen lung!

De asemenea, să înţeleg că este bine ce a făcut Hidroelectrica până acum: a vândut ieftin energie la furnizori, pe care aceştia o revând mult mai scump consumatorilor casnici!?! Asta în loc ca Hidroelectrica să o vândă direct, mai ieftin decât o vând furnizorii, dar mai scump decât energia pe care o vinde în acest moment la furnizori?!?! Domnilor de la Fondul Proprietatea unde vedeţi băieţii deştepti în cele două scenarii prezentate mai sus? Eu văd aici o politică comercială greşită care trebuie să se schimbe în acest an, în contextul liberalizării preţului la energie electrică începând cu 1 ianuarie 2021. Nu vreau să mă gândesc că vreţi să ţineţi compania captivă unor clienţi mari şi, astfel, împiedicaţi pătrunderea acesteia pe piaţa clienţilor casnici.

Şi că tot s-a pomenit de legea guvernanţei corporative aş dori să reamintesc că există posibilitatea votului cumulativ care permite schimbarea întregii conduceri a unei companii la cererea unui acţionar. Şi de asemenea, atât timp cât voi fi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri voi exercita calitatea de acţionar în beneficiul românilor şi nu voi permite niciunui acţionar să îmi cenzureze cuvintele!

PS: Nu pot accepta să primesc lecţii de bună-purtare şi de guvernanţă corporativă în contextul în care un acţionar înţelege să „susţină” (sub ce formă nu reiese clar, dar cel mai probabil financiar) unul sau mai multe articole de presă dedicate companiei la care este acţionar. Nu pot accepta asta din două motive: 1. Dacă tot ce ai de spus este legitim şi corect, de ce trebuie „susţinut” articolul în care-ţi transmiţi mesajul? Şi 2. Ce ne facem cu toţi ceilalţi acţionari care nu-şi permit să “susţină” articole de presă? Ei sunt mai puţini acţionari sau nu au aceleaşi drepturi? Mai uşor cu lecţiile de moralitate, când practica nu te recomandă, asta aş vrea să reţină distinşii domni de la FP.

Şi pentru o corectă informare: SUSŢIN LISTAREA PE BURSĂ A HIDROELECTRICA cu un procent de 10% sau 15%! Este unul din obiectivele asumate ca ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 
 
AFACERI DE LA ZERO