Burse - Fonduri mutuale

Visual Fan (Allview), profit net consolidat de 2,1 mil. lei în primele trei luni ale anului, la afaceri de 25 mil. lei

Visual Fan (Allview), profit net consolidat de 2,1 mil....

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2022, 00:03 172

Visual Fan, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, deţinătoarea brandului Allview, a raportat un profit net de 2,1 milioane de lei în T1/2022, de la 6,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând un declin de circa 69%.

Cifra de afaceri a societăţii a atins 25 milioane de lei la nivel de grup, în scădere cu circa 50% prin comparaţie cu T1/2021, conform calculelor efectuate de ZF pe baza datelor din raportul trimestrial de la BVB. Marja netă de profit a scăzut de la 13,8% la 8,5%. Grupul este format din Visual Fan (Allview), Intervision Trading, Headlight Solutions şi Visual EV Distribution. 

„Cifrele înregistrate în T1 se află în concordanţă cu bugetul previzionat pentru 2022, ţinând cont de sezonalitatea businessului nostru şi sectorului IT&C. Rămânem optimişti cu privire la evoluţia acestui an, datorită integrării strategiei Green by Allview, pe care am început să o implementăm încă de la finalul anului 2021 prin lansarea pe piaţa românească a companiei Visual EV Distribution şi a SUV-ului full electric Skywell ET5, iar în 2022 vom continua cu dezvoltarea a două proiecte importante: ERA şi Solar Energy”, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO