Burse - Fonduri mutuale

Visual Fan, compania din spatele brandului Allview, raportează un profit net de 8,5 mil. lei în 2021, plus 20% faţă de rezultatul din 2020

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview)

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview)

Autor: Cristina Bellu

10.03.2022, 11:38 235

Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, a raportat pentru 2021 un profit net de 8,5 mil. lei, echivalentul unei creşteri de peste 20% faţă de anul precedent, în timp ce afacerile companiei s-au majorat cu aproape 17%, la peste 121 mil. lei.

“Rezultatele financiare obţinute au fost în concordanţă cu previziunile bugetate în Memorandumul de listare a acţiunilor”, spun oficialii companiei.

În aprilie 2021, Visual Fan a emis 111.100 acţiuni noi (simbol ALW),  în cadrul unui plasament privat încheiat în prima zi şi suprasubscris de peste şase ori, iar în luna iulie compania a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Tot în iulie 2021, Visual Fan a anunţat preluarea unei participaţii de 12% din Headlight Solutions, companie de tehnologie specializată în cercetare-dezvoltare şi integrare de soluţii software complexe şi hardware custom-made, iar în septembrie, cele două companii au făcut public primul proiect  contractat în asociere, în valoare de 10 milioane de lei şi care va avea ca finalitate implementarea unui produs ce include soluţii software şi hardware complete.

La jumătatea lunii octombrie, acţionarii Visual Fan (Allview) au aprobat majorarea de capital social cu 5 acţiuni gratuite la fiecare acţiune deţinută.

Începând cu 11 octombrie 2021, acţiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.

Pentru anul în curs, Allview are în plan extinderea portofoliului de produse, pătrunderea pe noi pieţe externe, dar şi deschiderea unei noi linii de business.

„Noua linie de business vizează intrarea pe piaţa serviciilor, iar întregul concept urmăreşte atât dezvoltarea de servicii pentru clienţi, cât şi produse hardware integrate în acest sistem”, spune Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO