Burse - Fonduri mutuale

Vivre Deco vrea să cesioneze creditorilor 16% din totalul acţiunilor în condiţiile în care planul de restructurare este omologat

Vivre Deco vrea să cesioneze creditorilor 16% din...

Autor: Tibi Oprea

02.02.2023, 00:04 320

Acţionarii retailerului online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco au votat în adunarea generală extraordinară din 30 ianuarie cesionarea unui pachet de 15,99% din numărul de acţiuni (120.288) de la acţionarii majoritari către Technologies by Vivre SRL, deţinută de companie 100%, care vor fi subscrise/transferate către creditorii afectaţi care au suferit o reducere de creanţă în planul de restructurare. Hotărârile nu sunt publicate la Bursa de Valori Bucureşti. 

Acestea arată că investitorii vor putea cumpăra acţiuni trimiţând un e-mail la concordat@vivre.eu până pe 30 aprilie inclusiv, la un preţ de 0,1 lei pe unitate. Repartizarea acţiunilor transferate în acest fel către creditorii interesaţi se va face proporţional cu valoarea creanţei reduse prin planul de restructurare. Advisory Delta, companie controlată de Oliver Cadogan, care deţine 43,37% din Vivre, Neogen, fond controlat de CEO-ul Călin Fusu, care deţine majoritatea de 51,81% şi Nagy Vajda Andras Peter, cu un pachet de 4,82%, vor ajunge astfel la participaţii de 34%, 50,01%, respectiv 0%. 

Capitalul social al companiei va rămâne la 7,5 milioane de lei. Totuşi, cesiunea acţiunilor este condiţionată de omologarea planului de restructurare depus în dosarul nr. 24130/3/2022 la Tribunalul Bucureşti. În cazul respingerii planului propus în concordatul preventiv, care prevede plata a 15% din investiţiile deţinătorilor de obligaţiuni, comparativ cu 4,2% în primul plan, hotărârile legate de cesiune vor rămâne fără obiect. Concordatul preventiv este o măsură menită să prevină insolvenţa şi care îi protejează cu precădere pe emitenţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO