Burse - Fonduri mutuale

Vlad Bodea, fondator, Bento - Intellectually Curious: Listarea hibridă a venit organic. Vrem să accelerăm tranziţia de la o companie de servicii la una de produse

Vlad Bodea, fondator, Bento - Intellectually Curious:...

Autor: Eduard Ivanovici

17.03.2022, 13:53 168

Listarea hibridă efectuată de Bento - Intellectually Curious, companie antreprenorială specializată în implementarea de soluţii software şi servicii de infrastructură IT şi cloud, atât prin majorare de capital, cât şi prin vânzare de acţiuni noi, a reprezentat un efort organic, precizează Vlad Bodea, fondatorul Bento.

„În general, ne place să facem lucrurile diferit. Menţionez că am aflat aproape de plasamentul privat că suntem printre primele companii care merge către acest concept hibrid. Partea de majorare de capital are obiective clare. Însă o parte din acţionarii existenţi au dorit să aibă posibilitatea de a vinde o parte din acţiuni . De asemenea, am dorit să dăm posibilitatea mai multor oameni să intre în acţionariatul companiei... Deci lucrurile au venit organic (...) Vrem să accelerăm tranziţia de la o companie de servicii la una de produse”, a spus Vlad Bodea la summit-ul ZF Romanian Capital Market 2022.

 

Alte afirmaţii:

 
  • Am avut ocazia şi oportunitatea de a lucra în industrii destul de nişate şi să interacţionăm cu probleme operaţionale şi soluţii software ale altor companii şi să dezvoltăm proiecte specifice, ceea ce ne-a determinat să creăm propriile noastre produse software. Acesta este unul dintre factorii principali de dezvoltare, urmând să acapareze foarte mult din finanţarea primită.
 
  • Este o tranziţie complexă, aici avem definite încă de ceva timp o serie specifică de obiective şi direcţii. Ne-am conturat această strategie de vreo trei ani şi căutăm surse de finanţare. Cumva, plasamentul privat şi listarea încununează efortul de a găsi finanţare care să ne alimenteze în această direcţie.
 
  • Ce facem este să capitalizăm propria noastră proprietate intelectuală în nişe de business unde avem experienţă şi referinţe solide pentru a putea să susţinem o dezvoltare accelerată a vânzărilor.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO