Volumele cresc pe BET-NG datorită Petrom, dar indicele scade pentru a şasea săptămână consecutiv

25 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

♦ Indicele BET-NG a ajuns la 560 de puncte ♦ Creşterea de volume pe BET-NG apare în urma tranzacţiilor pe OMV Petrom apărute după încheierea ofertei de vânzare ♦ Dintre indicii bursieri, cel de referinţă BET a scăzut cel mai mult, cu 0,5%. n Indicele BET-NG a ajuns la 560 de puncte n Creşterea de volume pe BET-NG apare în urma tranzacţiilor pe OMV Petrom apărute după încheierea ofertei de vânzare n Dintre indicii bursieri, cel de referinţă BET a scăzut cel mai mult, cu 0,5%.

Indicele BET-NG, care urmă­reşte evoluţia a 11 acţiuni din sectorul energetic, a închis săp­tămâna trecută la 561 de puncte, în scădere cu 0,1% faţă de şedinţa de vineri 14 octombrie şi a marcat astfel a şasea săptămână con­secutivă de scădere.

Evoluţia pare una paradoxală având în vedere faptul că volumele de tran­zacţionare pe acest segment au fost ridicate pe fondul derulării tran­zacţiei din cadrul ofertei publice la OMV Petrom (SNP).

Un element care a contribuit la creş­terea volumelor a fost interesul ri­dicat al investitorilor pentru titlurile SNP după finalizarea tranzacţiei. La nivel teoretic, volumele în creştere nu reflectă neapărat faptul ca acţiunea sau indicele să fie pe o pantă ascendentă. Pe de altă parte, pot exista volume mari tranzacţionate şi când acţiunea este în scădere.

Ronnie Khreis de la Intercapital explică că în ceea ce priveşte indicele BET-NG creşterea volumelor apare în urma tranzacţiilor pe SNP apărute după încheierea ofertei la OMV Pe­trom derulată de Fondul Proprietatea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2016

 
Cuvinte cheie:
bursa
, bet-NG
, indice bursier
, companii energetice
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide