Burse - Fonduri mutuale

Vuza ia credite la Chimcomplex înainte de licitaţia la Oltchim

Ştefan Vuza

Ştefan Vuza

Autor: Roxana Pricop

29.01.2014, 19:48 279

Conducerea combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a convocat acţionarii în adunare generală extraordinară pe 28 februarie pentru a majora cu 17 milioane de lei, până la 22 milioane de lei facilitatea de credit contractată de la Raiffeisen Bank şi pentru a contracta un credit de până la 885.000 euro de la Raiffeisen Bank pentru preluarea integrală a soldului creditului contractat de la BCR. Convocarea are loc în contextul în care la începutul lunii acţionarii au aprobat majorarea capitalului societăţii cu suma de 157 mil. lei până la 320,3 milioane de lei din surse atrase de la acţionari şi alţi investitori în vederea preluării activelor de producţie ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT). În prezent Vuza controlează 82% din acţiunile Chimcomplex prin intermediul firmei A2 Impex din Ploieşti, iar pentru a-şi menţine controlul în societate el trebuie să aducă minimum 13,4 milioane de lei (3 milioane de euro) în cadrul majorării de capital pentru a-şi păstra o participaţie de 51% din acţiunile Chimcomplex în cazul în care oferta ar fi subscrisă integral.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank

WikiZF: Profilul companiei Oltchim

Chimcomplex a raportat în primele nouă luni ale anului afaceri de 132,9 mil. lei (30 mil. euro), în timp ce Oltchim, aflat în insolvenţă de la începutul anului, a avut vânzări de 360 mil. lei în aceeaşi perioadă. În 2008, Chimcomplex avea afaceri de 163 mil. lei, în timp ce Oltchim avea o cifră de afaceri de 1,95 mld. lei. Acţiunile Chicomplex au scăzut cu 10% în şedinţa de azi până la un preţ de 0,9 lei/titlu. Capitalizarea companiei este de 129,2 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO