Burse - Fonduri mutuale

Vuza spune că discută cu Credit Suisse şi divizia din Europa a grupului rus VTB Bank obţinerea finanţării pentru achiziţia Oltchim până pe 12 decembrie

Vuza spune că discută cu Credit Suisse şi divizia din...

Autor: Mediafax

21.11.2018, 00:00 1006

Oltchim a notificat Chimcomplex Borzeşti, compania care a cumpărat o mare parte din activele combinatului chimic, că data finalizării tranzacţiei, care înseamnă plata preţului şi transferul dreptului de proprietate pentru activele vândute, este 12 decembrie 2018.

Oltchim informează acţionarii că au fost îndeplinite ultimele condiţii din contract, respectiv avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi decizia Consiliului Concurenţei privind autorizarea operaţiunii de concentrare economică.

Chimcomplex anunţă că are parteneri financiari un consorţiu coordonat de Credit Suisse din Elveţia, din care fac parte Grupul Special de Investiţii Credit Suisse AG Zürich, VTB Bank (Europe) Frankfurt, SCR Grup Romania şi Tricon Energy SUA.

Chimcomplex a încheiat un scord de exclusivitate cu Grupul Special de Investiţii Credit Suisse şi VTB Bank. „Începerea discuţiilor exclusive cu doi finanţatori de top marchează o etapă importantă în dezvoltarea companiei şi deschide calea pentru finalizarea cu succes a achiziţiei activelor Oltchim”, spune Ştefan Vuza, CEO şi preşedintele Chimcomplex. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO