Burse - Fonduri mutuale

Wall Street începe pe minus august 2022 după o lună iulie în care a avut cea mai bună dinamică din noiembrie 2020 încoace

Wall Street începe pe minus august 2022 după o lună...

Autor: Liviu Popescu

02.08.2022, 00:03 195

Acţiunile americane au deschis în scădere luni, prima zi de tranzacţionare a lunii august, cedând o parte din câştigurile din iulie - cea mai bună lună pentru S&P 500 din noiembrie 2020 încoace. Astfel indicele Dow Jones Industrial Average DJIA scădea ieri după-amiază cu 0,6% la 32.732 de puncte, în timp ce S&P 500 SPX avea minus 0,8%.

Indicele compozit Nasdaq pierdea. În iulie Dow Jones a urcat cu 6,7%, S&P cu 9,1%, cele mai mari câştiguri din noiembrie 2020 încoace. Nasdaq a urcat cu 12,3% în cea mai bună lună din aprilie 2020.

Recent investitorii s-au bucurat de ceea ce au considerat a fi semnale că Rezerva Federală ar putea să nu fie nevoită să majoreze ratele atât de agresiv pe cât se aşteptau anterior, deoarece economia încetineşte.

„Pe pieţele de acţiuni, au existat puţine semne de prudenţă cu privire la modul în care vorbitorii Fed şi datele care urmează să apară ar putea afecta povestea, deoarece rezultatele în general impresionante ale câştigurilor, atât în America, cât şi în Europa, au dat avantaj taurilor, în timp ce retragerea randamentelor a oferit un sprijin suplimentar“, spune Raffi Boyadjian, analist principal de investiţii la XM, citate de MarketWatch. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO