Burse - Fonduri mutuale

Warren Buffet a cumpărat acţiuni de 51 mld. dolari în T1/2022, o treime din rezerva de cash a gigantului de investiţii Berkshire Hathaway

Warren Buffet ocupă locul 5 în topul celor mai bogate persoane din lume, cu o avere netă estimată la 114 mld. dolari.

Warren Buffet ocupă locul 5 în topul celor mai bogate persoane din lume, cu o avere netă estimată la 114 mld. dolari.

02.06.2022, 07:21 885

♦ Investitorul şi-a îndreptat atenţia către giganţi din industria energetică ♦ Apple, în continuare cea mai mare deţinere.

Celebrul investitor american Warren Buffett, 91 de ani, a utilizat în primele trei luni ale anului 51 de miliarde de dolari, circa o treime din rezerva de cash pe care imperiul său de investiţii, Berkshire Hathaway, o deţinea la finalul anului trecut.

După ani în care a stat pe o cantitate uriaşă de cash, „Oracolul din Omaha“ şi-a redeschis, într-un final, portofelul, într-un moment marcat de declinuri considerabile pe piaţa americană de capital. În T1/2022, Buffett a mizat pe dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard, cvadruplându-şi deţinerea după ce Microsoft a anunţat că va prelua compania. Astfel, participaţia ajunge în prezent la 9,5% din totalul acţiunilor.

Microsoft s-a oferit să achizi­ţioneze compania pentru 95 de dolari per unitate. Acţiunile Activision se tranzacţionează la circa 78 de dolari pe Nasdaq şi, dacă acordul cu Microsoft ajunge fără probleme la final, Buffett poate încasa un profit de cel puţin 17 dolari per acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO