Burse - Fonduri mutuale

Warren Buffett nu intenţionează să vândă acţiuni la Kraft Heinz, chiar dacă brandul a înregistrat vineri minus 27% pe bursă

Warren Buffet: Nu am absolut nicio intenţie să vând. Nu am absolut nicio intenţie să cumpăr.

Warren Buffet: Nu am absolut nicio intenţie să vând. Nu am absolut nicio intenţie să cumpăr.

Autor: Tibi Oprea

28.02.2019, 00:05 567

Berkshire Hathaway, companie deţinută de magnatul Warren Buffett, cu o avere care se ridică la 47 miliarde de dolari, şi-a diminuat investiţia în Kraft Heinz (KHC) cu 3 miliarde de dolari, în contextul în care săptămâna trecută brandurile afiliate Oscar Mayer şi Kraft şi-au redus valoarea de piaţă cu 15,4 miliarde de dolari.

Aceste pierderi au determinat vineri prăbuşirea acţiunilor Kraft cu 27%, însă Buffett nu intenţionează să îşi diminueze participaţia în companie, potrivit Bloomberg.

„Nu am absolut nicio intenţie să vând. Nu am absolut nicio intenţie să cumpăr“, a declarat luni Buffet într-un interviu cu CNBC. Acesta spune că nu va mai cumpăra acţiuni la Kraft Heinz „pentru că nu mai valorează la fel de mult“.

Warren Buffet este considerat cel mai de succes investitor al secolului 20 şi este CEO al Berkshire Hathaway, o com­panie care deţine numeroase subsi­diare în domenii precum asi­gurări, construcţii, mobilă şi trans­porturi. Miliardarul a jucat un rol crucial în formarea companiei Kraft Heinz. În 2015, compania de investiţii pe termen lung 3G Capital din Brazilia a ajutat la fuziunea dintre Kraft Foods Group şi H.J. Heinz. Berkshire Hathaway este cel mai mare acţionar al Kraft Heinz, cu o participaţie de 27%. Buffet consideră Kraft Heinz „un business minunat“, dar crede că în loc să cumpere partea din companie pe care nu o deţine deja, mai bine investeşte banii altfel. În 2018, oracolul din Omaha a spus că se gândeşte la o tranzacţie mai mare. Acest lucru l-a oprit să cumpere mai multe acţiuni în contextul în care piaţa bursieră a cunoscut unul dintre cei mai grei ani, în care indicele S&P 500 (care urmăreşte evoluţia a 500 de companii mari, majoritatea americane) a înregistrat cea mai mare scădere de la criza financiară din 2008. Berkshire a cheltuit astfel în T4 din 2018 doar 39 de milioane de dolari pentru achiziţiile nete de acţiuni.

În cel de-al patrulea trimestru din 2018, Buffet şi-a redus participaţia în cadrul Apple pentru a avea fonduri necesare unui deal mai mare. Luni, Buffet a spus că ar mai cumpăra acţiuni Apple dacă acestea ar fi mai ieftine. În plus, miliardarul a spus că trebuia să cumpere mai multe acţiuni în cadrul gigantului bancar JP Morgan.

De la începutul anului, acţiunile KHC înregistrează minus 23%, la preţul de închidere de marţi de 33,12 dolari pe acţiune.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO