Burse - Fonduri mutuale

Wirecard, companie de plăţi la care sunt acţionari şi viitorii pensionari ai României, se prăbuşeşte cu 25% la bursa de la Frankfurt. Motivul? Un audit de şase luni al KPMG nu a înlăturat acuzaţiile de fraudă contabilă

Wirecard, companie de plăţi la care sunt acţionari şi...

Autor: Liviu Popescu

28.04.2020, 16:51 364

Wirecard (WDI), companie germană de plăţi la care sunt investitori şi viitorii pensionari ai României prin intermediul Pilonului II, se prăbuşeşte cu 25% la bursa de la Frankfurt după ce un audit de şase luni al KPMG, comandat chiar de coducerea companiei, nu a putut să înlăture acuzaţiile de fraudă contabilă ale publicaţiei britanice Financial Times.

Astfel, Wirecard a anunţat marţi că auditul special de 6 luni al KPMG aplicat companiei germane de plăţi nu a putut verifica autenticitatea vânzărilor şi a profiturilor de la terţi, în centrul acuzaţiilor de denunţare a fraudei contabile, scrie Financial Times.

Auditul KPMG a fost comandat de consiliul de supraveghere al Wirecard, după ce Financial Times a raportat neregulile contabile, care s-au concentrat la trei dintre partenerii de afaceri ai companiei. Relaţia Wirecard cu partenerii a fost esenţială pentru auditul special, iar KPMG a afirmat că „a constituit partea principală” din profitul operaţional al grupului fintech între 2016 şi 2018.

FT a scris în toamna anului trecut că Wirecard ar fi atribuit miliarde de euro pentru procesarea plăţilor unuia dintre aceşti parteneri, o mare parte din acestea sub numele de clienţi care au încetat să existe sau au refuzat o relaţie cu oricare dintre companii.

Wirecard are 12,2 miliarde de euro capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO