• Leu / EUR4.9575
  • Leu / GBP5.7071
  • Leu / USD4.6194
Burse - Fonduri mutuale

Zece companii de brokeraj în asigurări s-au reunit în patronatul PRBAR

Zece companii de brokeraj în asigurări s-au reunit în patronatul PRBAR

Autor: Dan Straut

16.12.2016, 15:14 907

„Printre membrii fondatori se numără brokeri de asigurare cu experienţă, ce cumulează o cotă de aproape 25% din industria românească de intermediere, respectiv: SAFETY BROKER DE ASIGURARE, RENOMIA – SRBA INSURANCE BROKER, ASIGEST BROKER DE ASIGURARE, MILLENIUM INSURANCE BROKER, CAMPION BROKER DE ASIGURARE, PSG INSURANCE BROKER, PROFESSIONAL BROKER DE ASIGURARE, GLOBASIG BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE, INTERBUG BROKER DE ASIGURARE, D&CA INSURANCE”, se arată într-un comunicat transmis vineri de PRBAR.

Noul patronat „este o persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, independentă care este înfiinţată în temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social. Principalul obiectiv al acesteia constă în organizarea, promovarea, susţinerea şi apărarea intereselor membrilor săi în relaţiile cu orice alte entităţi, autorităţi, instituţii publice, în raport cu obiectul şi scopul ei de activitate şi în acord cu prevederile legale”, se precizează în comunicat.

Pentru realizarea acestui scop, PRBAR va desfăşura activităţi specifice, precum elaborarea şi promovarea de proiecte, acte normative, instrucţiuni, rezoluţii şi propuneri ale membrilor patronatului, reprezentarea, promovarea şi susţinerea intereselor economice, tehnice, juridice şi sociale ale membrilor săi, dezvoltarea de relaţii de colaborare cu alte patronate şi cu alţi investitori, impunerea la nivel naţional a unui standard minim de calitate privind obiectul de activitate al membrilor patronatului, desemnarea, în condiţiile legii, de reprezentanţi la negocierile cu diferitele autorităţi etc.

„PRBAR este o completare necesară a peisajului asociativ din ţara noastră. Ne propunem să fim vocea unui segment important al industriei de brokeraj şi din această perspectivă, să lucrăm împreună cu toate structurile similare deja existente pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil şi stabil”, au declarat oficialii Patronatului.

Poate deveni membru al PRBAR orice persoana juridică având ca obiect de activitate brokerajul în asigurări/reasigurări şi furnizarea de servicii conexe acestora.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9575
Diferență: -0,0061
Ieri: 4.9578
Azi: 4.6194
Diferență: 0,0043
Ieri: 4.6192
Azi: 5.7071
Diferență: -0,1854
Ieri: 5.7177
Azi: 5.1137
Diferență: 0,2726
Ieri: 5.0998