Burse - Fonduri mutuale

Zentiva contestă decizia ANAF de plată a unei restanţe de 7 mil. lei

Zentiva contestă decizia ANAF de plată a unei restanţe...

Autor: Roxana Rosu

26.01.2016, 00:06 315
Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti (SCD), parte a grupului francez Sanofi, a anunţat ieri pe bursă că va contesta decizia ANAF privind plata unei restanţe de 7,1 mil. lei, ce reprezintă taxa de claw-back afe­rentă trimestrului IV 2009-trimestrul III 2011, plus penalităţi şi majorări de întârziere de încă 11,3 mil. lei, considerând că decizia autorităţii reprezintă o încălcare a legilor în vigoare.
 
Practic, Zentiva ar trebui să achite în total 18,4 milioane lei în plus faţă de suma de 14,9 milioane lei achitată deja de companie în contul taxei claw-back pentru perioada menţionată, potrivit companiei.
 
„Cea mai mare parte a sumelor reprezentând majorările şi penalităţile de întârziere a fost stabilită ca urmare a refu­zu­lui autorităţii fiscale de a recunoaşte dreptul Zentiva SA de a be­ne­ficia de facilităţile fiscale reglementate de OG 17/2012 pentru declararea şi plata sumelor reprezentând taxa de claw-back aferentă perioadei trimestrul IV 2009-trimestrul III 2011“, se precizează în raportul emis pe bursa de la Bu­cureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO