Burse - Fonduri mutuale

Zentiva vrea să îşi majoreze capitalul social cu 30 mil. lei, până la 71,6 mil. lei, pentru asigurarea implementării planurilor de dezvoltare

Zentiva vrea să îşi majoreze capitalul social cu 30...

Autor: Tibi Oprea

27.03.2019, 00:00 157

Producătorul de medicamente Zentiva (SCD) propune acţionarilor convocaţi în data de 30 aprilie 2019 majorarea de capital social cu suma maximă de 30 mil. lei, de la suma de 41,6 mil. lei până la suma maximă de 71,6 mil. lei, prin emisiunea unui număr de 300 mil. acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei pe acţiune.

Majorarea de capital social se realizează pentru asigurarea implementării planurilor de dezvoltare ale companiei, potrivit unui raport la bursă. Acţiunile vor fi oferite spre subscriere, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă, către acţionarii înregistraţi la data de înregistrare de 16 mai 2019.

Preţul de subscriere va fi egal cu valoarea nominală a acestora, de 0,1 lei pe acţiune, în timp ce perioada de exercitare a dreptului de preferinţă va fi de o lună de la data stabilită în prospectul proporţionat de ofertă şi va începe la o dată ulterioară datei de înregistrare a datei de publicare a hotărârii AGEA în Monitorul Oficial.

Numărul drepturilor de preferinţă va fi egal cu numărul acţiunilor emise de societate, fiecărui acţionar fiindu-i alocat un număr de drepturi de preferinţă egal cu numărul acţiunilor deţinute.

Consiliul de Administraţie a decis ca acţiunile care vor rămâne nesubscrise la finalul perioadei de exercitare a dreptului de preferinţă să fie anulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO