Burse - Fonduri mutuale

ZF Capital Markets Summit 2023. Călin Ionescu, Sphera Franchise Group: Cred că statul ar trebui să listeze mai multe companii pentru a le îmbunătăţi performanţa prin transparenţă

ZF Capital Markets Summit 2023

ZF Capital Markets Summit 2023. Călin Ionescu, Sphera...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2023, 14:20 114

Statul român ar putea să contribuie la dezvoltarea pieţei locale de capital prin listarea unui număr mai mare dintre companiile în care este acţionar majoritar, ceea ce ar îmbunătăţi performanţa acestor firme prin alinierea la standardul de transparenţă al bursei, a explicat Călin Ionescu, CEO al Sphera Franchise Group, în cadrul evenimentului ZF Capital Markets Summit 2023.

„Cred că pentru a dezvolta mai departe bursa ar trebui să accelerăm ritmul. Tot ce se întâmplă în jurul nostru în lume se întâmplă mult mai repede, inclusiv după criza sanitară toate lucrurile s-au accelerat şi automat şi dezvoltarea bursei ar trebui accelerată. Un actor important este statul, care ar trebui să listeze mai multe companii şi ar îmbunătăţi performanţa acestor companii prin transparenţă”.

În viziunea şefului companiei care operează restaurante precum KFC şi Pizza Hut, celelalte două elemente care ar putea contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital ar putea fi instrumentele pe care operatorul bursei le pune la dispoziţia pieţei, precum şi pregătirea următoarei generaţii de profesionişti.

„Al doilea element este bursa în sine, care cumva trebuie să ofere toate platformele digitale, să lucreze creativ şi să ţină pasul cu ritmul dezvoltării care se întâmplă în jurul nostru în lume şi al treilea este de a pregăti viitoarele generaţii. Dacă ne uităm în piaţă, sunt puţini specialişti buni şi-atunci bănuiesc că ar trebui să ne uităm în mediul universitar. Sugestia mea pentru Radu Hanga este legată de nevoia unui parteneriat cu universităţi în care să pregătim viitori manageri, viitori conducători ai unor întreprinderi, să le formăm o orientare către brusă, către transparenţă”.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

  • Într-adevăr ESG-ul ne preocupă foarte mult, am făcut paşi importanţi, chiar înainte de a fi accentuat de cum a evoluat lumea, însă mai sunt mulţi paşi de făcut în direcţia asta pentru că deocamdată nu se aplică unitar. Cu toate că există reglementări, nu toate companiile care au mai mult de 500 de angajaţi în afară de cele care sunt la bursă, nu toată lumea înţelege să se comporte normal şi să prezinte acel raport de sustenabilitate şi probabil că mai sunt mulţi paşi de făcut în direcţia asta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO