Burse - Fonduri mutuale

ZF Capital Markets Summit 2023. Gabriel Ţecheră, TTS: Anul 2022 a fost un an cu rezultate istorice, iar anul 2023 va fi un an de investiţii istorice pentru noi

ZF Capital Markets Summit 2023

ZF Capital Markets Summit 2023. Gabriel Ţecheră, TTS:...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2023, 16:27 294

Grupul TTS (Transport Trade Services) are în plan investiţii semnificative în 2023, atât investiţii directe cât şi tranzacţii de tip M&A, după ce anul 2022 a adus un rezultat financiar istoric, a explicat Gabriel Ţecheră, directorul pentru guvernanţă corporativă şi relaţia cu investitorii al TTS, în cadrul evenimentului ZF Capital Markets Summit 2023.

„Ce face diferenţa în acest an este partea de M&A, aici avem o experienţă lungă, prima preluare am făcut-o în 1998, iar în 25 de ani am preluat 7 companii, am preluat 3 pachete de facilităţi portuare directe şi fără investiţii în acţiuni şi, în linie cu istoria, anul ăsta am anunţat o investiţie nouă într-un terminal portuar, 21,8 milioane de euro, care probabil la finalul anului se va dovedi având ponderea cea mai mare în totalul investiţiilor pe 2023. Deci pe scurt, 2022 a fost un an foarte bun ca rezultate din punct de vedere istoric, iar 2023 va fi un an istoric ca investiţii pentru TTS”.

El a subliniat că bugetul de investiţii al TTS pentru 2023 cuprinde investiţii în recertificarea şi modernizarea navelor, în special a barjelor, dar şi a împingătoarelor. Totodată, compania plănuieşte construcţia unor nave noi.

„Anul acesta plănuim să constrim 4 barje de 1.740 de tone capacitate investiţie undeva la 5,5 milioane de euro şi proiectul început anul trecut, contractual semnat în iunie 2022, proiect de modernizare a Portului Giurgiu cu fonduri europene, un proiect nu foarte mare, cu totul până în 3 milioane de euro”.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

  • Oare scade inflaţia? Deocamdată semne nu sunt, dacă ne uităm la economia americană aşteptările sunt în sensul opus, FED e foarte agresiv, tocmai ce a terminat o rundă de creştere de dobânzi şi nu dă semne că s-ar opri anul acesta, va fi în continuare agresiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO