Burse - Fonduri mutuale

ZF Capital Markets Summit 2023.Victor Căpitanu, One United Properties: Numărul investitorilor s-a dublat faţă de momentul listării, până la 6.500 de acţionari. Pe termen mediu estimez că vom ajunge la peste 20.000

ZF Capital Markets Summit 2023.Victor Căpitanu, One...

Autor: Cristina Bellu

13.03.2023, 16:50 1212

One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat pe piaţa principală a BVB sub simbolul ONE, şi-a dublat numărul de investitori faţă de momentul listării, în iulie 2021, până la aproape 6.500 de acţionari, potrivit lui Victor Căpitanu, Co-founder and Executive member of the Board of directors.

“Ne-am listat în iulie 2021. Într-un an şi opt luni am făcut două creşteri de capital, una prin ofertă publică iniţială, în iulie 2021, şi una primară,  în august 2022. În total am ridicat în jur de 105 milioane euro după listarea la Bursa de la Bucureşti. Numărul de investitori a crescut. Am început cu 3.000 de acţionari, iar acum ne-am dublat numărul, ne ducem spre 6.500 de acţionari şi sper ca pe termen mediu să ajungem undeva spre 20.000 sau mai mult”, a spus Victor Căpitanu la ZF Capital Markets Summit 2023.

Alte declaraţii:

♦ One United Properties dă expunere la oportunitatea de creştere din piaţa imobiliară, în principal din Bucureşti. Această oportunitate este structurală pentru că piaţa imobiliară nu a fost dezvoltată zeci de ani. În ultimii ani companiile serioase au început să se organizeze şi să dezvolte produse de calitate, cu locaţie foarte bună, comunităţi bune, condiţii de siguranţă, facilităţi.

♦ Pragmatic, planul nostru pe următorii 10 ani este să mărim dimensiunea companiei de patru ori, organic, prin realizarea profiturilor  dezvoltărilor aflate în lucru şi reinvestirea banilor, ceea ce înseamnă ca un calcul de etapă, în cinci ani se dublează valoarea companiei.

♦ Oportunitatea din piaţă este sistemică, este foarte bine documentată. Preţul proprietăţilor este probabil cel mai jos din Europa comparat cu puterea de cumpărare. Regiunea Bucureşti-Ilfov, cu aproape 3 milioane de locuitori, PIB aproape 3 miliarde de euro şi putere de cumprare de peste 50% faţă de media europeană. Proprietăţile sunt foarte ieftine şi devin foarte atractive pentru investitorii locali, dar şi pentru cei internaţionali.

♦ Începând cu acest an observăm un apetit crescut al investitorilor. Anul trecut a fost un pic dificil în contextul izbugnirii războiului din Ucraina. Anul acesta interesul investitorilor este mare. Vedem lucrul acesta atât în cererea de apartamente cât şi în cererea de investiţii în proprietăţi cât şi în acţiunile companiei.

♦ România şi Bucureştiul au o dimensiune destul de mare în realitate, cu 300 mld. euro PIB, iar Bucureşti-Ilfov se apropie de 100 mld. euro. Sunt cifre interesante pentru investitori, care nu vor să rateze ocazia de a monetiza această creştere bună a economiei româneşti. Practic, România se află în acest moment în unul dintre cele mai bune puncte din istoria post comunistă.  Şi investitorii locali profită, şi monetizează lucrul acesta, alături de cei internaţionali.

♦ Compania are o strategie continuă de a îmbunătăţi transparenţa şi lichiditatea. Discutăm despre acest lucru zilnic împreună cu echipa. Încă de la listare ne-am propus că lichiditatea companiei este prioritară. Foarte repede am fost incluşi în indicii FTSE Global All Cap, apoi în FTSE EPRA Nareit Emerging, care urmăreşte companiile imobiliare din pieţele emergente, apoi am intrat şi în index Stocks, şi cel mai recent este ROTX de la Bursa din Viena, un index regional important. Suntem a noua cea mai lichidă companie listată la BVB, rezultatul unui efort zilnic al echipei.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO