Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Horia Braun, CEO al Erste AM: O investiţie trebuie să aibă în vedere nu doar performanţa financiară sau contul de profit şi pierdere, ci şi responsabilitatea faţă de mediu, socială şi guvernanţa corporativă

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

09.10.2020, 20:30 137

♦ De la 3 august 2020 în portofoliul de fonduri mutuale al Erste AM se găseşte şi Erste Green Invest, fond cu plasamente în companii care activează în domeniile tratării şi aprovizionării cu apă, reciclare şi gestionarea deşeurilor, energie regenerabilă, eficienţă energetică, mobilitate, transformare şi adaptare ♦ Fondul are un randament de 15,25% de la lansare încoace ♦ Pe lângă acesta, Erste AM mai are alte trei fonduri ESG (Environmental, social and corporate governance).

Horia Braun, director general al Erste Asset Management, cel mai mare admi­nistrator de fonduri mutuale din România, cu active de circa 5,5 miliarde de lei, consideră că în ultima perioadă de timp, atât la nivel european cât şi în SUA, a luat amploare o tendinţă care va domina discursul investiţional cel puţin în următorii 10 ani: cea a investiţiilor sustenabile.

Astfel Erste AM România a adăugat în 2020 alte două fonduri Environmental, Social and Corpo­rate Governance (EGS) în oferta sa, respectiv Erste Stock Environment pe 17 februarie 2020 şi Erste Green Invest la 3 august 2020. Aşadar Erste AM a ajuns la 4 fonduri ESG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO