Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Ioan Gheorghiu, Amundi Asset Management: Credem că pieţele emergente vor fi mai puţin afectate chiar dacă au probleme pe partea sanitară. Au un potenţial mai mare de creştere, între 5,6% şi 6,5%

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

28.09.2020, 17:30 112

♦ Amundi este cel mai mare administrator de investiţii din Europa, cu active de peste 1.476 mld. euro.

Ioan Gheorghiu, director general adjunct al Amundi Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din Europa, cu active în gestiune de peste 1.476 de miliarde de euro, se aş­teaptă ca pieţele emer­gente să fie mai puţin afectate econo­mic în ciuda problemelor sanitare şi spune că poten­ţialul acestora de creştere este situat între 5,6% şi 6,5%.

„Având în vedere că avem o recesiune clară în 2020 şi cu ceva pericole în al patrulea trimestru, probabil, de la un efect de bază mai jos, putem fi optimişti pentru 2021. Credem că pieţele emergente vor fi mai puţin afectate chiar dacă au probleme pe partea sanitară. Au un potenţial de creştere mai mare, între 5,6% şi 6,5%. În pieţele dezvoltate mai solide, dar cu o dezvoltare mai mică, probabilitatea de a avea o evoluţie pozitivă în 2021 este mare, dar de multe ori piaţa nu reflectă îndea­proape evoluţia econo­mică. Din punct de vedere al randamentelor la bursă, pe pieţe, în special pe cele de acţiuni, suntem cumva circumspecţi, mai degrabă conservatori“, afirmă Ioan Gheorghiu. Şeful adjunct al Amundi AM spune de asemenea că pieţele dezvoltate au gestionat foarte bine criza COVID-19 şi observă o evoluţie foarte bună în ultimele trei luni.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO