Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Marian Năstase, preşedinte al Consiliului de Administraţie, Alro: Suntem într-o furtună şi încercăm să înotăm spre mal. Mai avem încă 3-4 luni de luptă pentru supravieţuire şi apoi de adaptabilitate

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

30.11.2021, 07:23 281

Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din România, a fost invitat în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 29 noiembrie, unde a discutat despre ritmul de creştere a preţurilor din industria energetică, măsurile adoptate în acest sens de Alro, planurile de producţie proprie de electricitate, industria globală a aluminiului şi subvenţiile oferite de Uniunea Europeană.

„Este un joc al supravieţuirii, suntem în furtună şi încercăm să înotăm spre mal. Cine va ajunge la mal va supravieţui. Din păcate, într-o furtună este foarte greu să îl ajuţi pe cel de lângă tine. În S1/2021, din portofoliul nostru de furnizori, cam 30% n-au mai putut să îşi susţină contractele şi au cerut măriri de preţuri şi negocieri, fie au intrat în insolvenţă. Am vrut să îi sprijinim deoarece am mai trecut prin crize, dar cu unii dintre ei nu s-a putut face nimic. Cu alţii am ajuns la nişte înţelegeri care se menţin. Cred că mai avem încă 3-4 luni de luptă pentru supravieţuire şi apoi de adaptabilitate“, spune Marian Năstase.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO