Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Mihai Căruntu, BRD: Companiile de la bursa românească, dividend în medie de 5-6% în 2020. Chiar dacă este mai mic faţă de anii precedenţi, tot este peste dobânda la titlurile de stat

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

18.09.2020, 16:00 306

♦ Cei 17 emitenţi din BET au încheiat S1/2020 cu un profit net cumulat de 1,9 mld. lei, în scădere cu 59% faţă de S1/2019.

Mihai Căruntu, senior analyst corporate finance în cadrul BRD, afirmă că societăţile listate la Bursa de la Bucureşti vor acorda dividende mai mici în 2020 ca urmare a scăderii profitabilităţii în contextul pandemiei, dar spune că randamentul acestora va fi în continuare peste dobânda la titlurile de stat, instrumentul financiar cu cel mai scăzut nivel de risc.

„O observaţie ar fi că profitabilitate mai mică înseamnă dividende mai mici. Petrom a avut o politică de dividend foarte credibilă, a şi anunţat că vrea să dea dividende în creştere, iar în trecut a dat dividende consistente, care au fost acoperite împreună cu investiţiile de cash flow-ul operaţional“, spune Mihai Căruntu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO