Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Ioana Birta, TeraPlast: Vom decide ce facem cu banii din vânzarea TeraSteel şi Wetterbest când vom încheia tranzacţia, în T4/2020. Tranzacţia de vânzare a celor două divizii de business este estimată la 85 mil. euro minus datorii

Emisiunea ZF Deschiderea de astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

05.08.2020, 19:55 123

CFO: „Este posibil ca un plan de investiţii să-l anunţăm chiar în această lună“ ♦ Acţiunile companiei au un avans de 51% de la începutul anului.

Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast, pro­du­cător român de materiale de construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, spune că tranzacţia de vânzare a fabricilor de ţevi de oţel TeraSteel şi a producătorului de ţiglă metalică Wetterbest către gigantul irlandez Kingspan Group se va încheia cel mai devreme la finele lunii octombrie 2020 şi că ulterior se va decide şi destinaţia sumei aferente vânzării.

„Tranzacţia de vânzare a diviziilor TeraSteel şi Wetterbest se va întâmpla după îndeplinirea unor condiţii suspensive, dintre care cea mai importantă este avizul autorităţii competente în domeniul politicii concurenţiale. Un astfel de proces durează trei-şase luni. Ca orizont de timp, tranzacţia s-ar putea finaliza cel mai devreme spre finalul lunii octombrie, deci în T4/2020. (...) În ceea ce priveşte destinaţia acestor bani, pot să spun că preferăm să luăm decizii în baza faptelor, nu a previziunilor. Prin urmare, vom hotărî destinaţia concretă după ce tranzacţia va fi finalizată. În urma acestui transfer, Grupul TeraPlast va continua să îşi dezvolte businessurile de mase plastice unde în majoritatea suntem lider de piaţă. Deocamdată, pentru investiţiile viitoare în divizia de mase plastice ne bazăm pe ajutor de stat. Ne dorim să investim în produse exportabile, să contribuim la reducerea importurilor prin alternative româneşti egale sau cel puţin superioare calitativ”, spune Ioana Birta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO