Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Claudiu Cazacu, XTB: Dacă vom avea o corecţie pe Bursă, ea nu va fi de minus 0,3%, ci probabil va fi mult mai mare

Autor: Eduard Ivanovici

01.09.2021, 07:39 999

În ediţia din 31 august a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitat Claudiu Cazacu, consulting strategist al XTB România, care a oferit o serie de estimări pentru luna septembrie, discutând, printre altele, despre prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, includerea TeraPlast şi Petrom în indicii FTSE pentru pieţe emergente şi industria fondurilor de pensii din România.

„Piaţa îmi arată că are resurse de optimism mai mari decât ceea ce bănuiam eu, aşa că aş încerca să îmi ponderez tentaţia de a spune că preţurile au nevoie de o pauză. Aş pondera această idee cu faptul că lichiditatea este destul de pronunţată în România, în Europa şi la nivel global. Cred că pe măsură ce timpul trece şi preţurile cresc, riscul unei corecţii este tot mai adânc. Dacă vom avea o corecţie, ea nu va fi de minus 0,3%, foarte probabil va fi mult mai mare. Deocamdată, lucrurile arată destul de bine“, spune Claudiu Cazacu.

Însă pe anumite segmente, preţurile au luat-o puţin înaintea fundamentelor, adugă el.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO