Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Fonduri mutuale, randamente şi riscuri, tipuri de clienţi. Aurel Bernat, CEO BT AM: Nu sunt necesare cunoştinţe despre burse pentru a investi în fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi: Săptămâna fondurilor mutuale

Autor: Eduard Ivanovici

28.05.2021, 08:15 1120

Pe 27 mai 2021 în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi: Săptă­mâna fondurilor mutuale, în care redactorii ZF discută de la A la Z despre plasamentele în fonduri, precum primii paşi, costuri, pro­te­ja­rea de scăderi bursiere, a fost invitat Aurel Bernat, CEO al BT Asset Man­a­gement.

Administratorul, parte a grupului financiar Banca Transilvania, a avut în 2020 cel mai performant fond de acţiuni din România, respectiv BT Energy cu un randament de 17,4%.

„Indiferent că vorbim de fonduri de obligaţiuni sau acţiuni, trebuie că în primul rând să ne decidem dacă vrem să facem acest pas spre investiţii. Aşa că primul pas este extrem de uşor de realizat, mai ales dacă ne uităm la contextul din ultimul an, unde vedem dobânzi în scădere şi avansuri bursiere mari. Aşadar, nu trebuie să luăm decât o decizie şi să ne deplasăm la una din unităţile bancare existente pe teritoriul României unde să ne decidem asupra unui cont de investiţie la un asset manager aparţinând de o bancă sau chiar unul independent“, spune Aurel Bernat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO