Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Rareş Mihăilă, investeştelabursă.ro: One United Properties, cea mai mare deţinere din portofoliu, urmată de Fondul Proprietatea şi Banca Transilvania

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2023, 00:05 2866

♦ Investitorul estimează evoluţii pozitive pentru Transelectrica, MedLife, TTS şi Arobs.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) ar putea avea un 2023 bun din perspectiva rezultatelor înregistrate, spune Rareş Mihăilă, fondator al platformei investeştelabursă.ro, invitat la ediţia din 14 februarie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, unde a menţionat că societatea are o pondere de 20% din portofoliul său de investiţii.

„În acest moment, cea mai mare deţinere o am la One United. În 2022 nu au avut suficient stoc de apartamente, de spaţii pentru a face faţă cererii din piaţă. Într-un interviu pe care

l-am văzut la ZF, Victor Căpitanu spunea că în T4 s-a rezolvat această situaţie şi, în 2023, com­pania ar urma să livreze mai multe proiecte, printre care Floreasca City, Verdi Park, Timpuri Noi, Cotroceni, deci va fi un an încărcat, în care intenţionează să achiziţioneze şi alte terenuri. Au inclusiv o poziţie de cash foarte confortabilă. Este o companie destul de atractivă“, consideră Rareş Mihăilă. Investitorii vor putea analiza rezultatele finan­ciare de anul trecut ale One United Properties pe 28 februarie, potrivit datelor BVB.

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi este transmisă zilnic, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de Facebook şi YouTube ale Ziarului Financiar. Podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify.

„A doua deţinere este Fondul Proprietatea. După cum ştim, se anunţă listarea Hidroelectrica. Conform celei mai recente evaluări, deţinerea FP era de 11,1 miliarde de lei. Sunt foarte curios să vedem cât va decide Fondul să vândă din Hidroelectrica şi, în funcţie de asta, să vedem şi un dividend. Cel mai probabil, nu vor vinde întreaga deţinere, mă aştept undeva la 5%, maxim 10%“, estimează investitorul.

După listare, Rareş Mihăilă prognozează o corecţie a preţului acţiunilor FP, cel mai probabil cu mai mult decât valoarea dividendului, întrucât nivelul de volatilitate din piaţă poate atinge niveluri ridicate la acel moment.

„Unii vor decide că nu mai merită să rămână acţionari FP, alţii vor considera că este o mega-oportunitate după corecţie. Momentan încă evaluez, s-ar putea să ies înainte de listare dacă am un randament suficient de bun, după care să speculez un moment bun de intrare... Mai am Banca Transilvania, DN Agrar, Norofert, Agroland şi o poziţie mai mică pe Transelectrica, despre care cred că va avea un an mai bun.“

Alte companii care ar putea afişa o evoluţie încurajatoare în 2023 sunt operatorul privat de sănătate MedLife (M), care are şanse să ajungă la profitabilitatea record din 2021, şi transportatorul fluvial Transport Trade Services (TTS). Cea din urmă a anunţat două contracte care înseamnă cumulat 46% din veniturile raportate la nouă luni din 2022, argumentează investitorul.

„Totodată, Arobs s-ar putea să treacă pe Piaţa Principală, cel puţin aşa visez eu, iar până la finele anului să fie inclusă în BET“, spune Rareş Mihăilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO