Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Petre Lică, investitor la Bursă: Am descoperit Bursa înainte de criza din 2008, citind Ziarul Financiar şi dorindu-mi ceva diferit faţă de depozitele bancare

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Petre Lică, investitor la Bursă: Criza COVID-19 m-a prins cu 7.000 de lei în portofoliu pe care i-am investit în BRD

Petre Lică, investitor la Bursă: Criza COVID-19 m-a prins cu 7.000 de lei în portofoliu pe care i-am investit în BRD

Autor: Tibi Oprea

31.08.2020, 18:20 1085

♦ Portofoliul investitorului la BVB este format din SIF Transilvania, SIF Muntenia, BRD, Romgaz şi OMV Petrom şi valorează circa 60.000 de euro.

Petre Lică, investitor în vârstă de 42 de ani care tranzacţionează la Bursă de circa 15 ani, spune că a început să tranzacţioneze în anii 2006-2007 ca o alternativă la depozitele ban­care şi că debutul în piaţa de capital nu a fost lipsit de pierderi.

„Am descoperit Bursa înainte de criza din 2008, citind Ziarul Financiar şi dorindu-mi ceva diferit faţă de depozitele bancare. De ce să ţin banii la bancă când pot să cumpăr acţiuni la o bancă? Dat fiind faptul că nu ştiam atât de multe despre Bursă şi despre investiţii, la început am făcut greşeli. Ca orice investitor voiam să mă îm­bogăţesc repede şi am jucat şi câteva contracte futures pe care am pierdut, dar mi-am revenit şi am devenit mult mai defensiv. De atunci mi-am format strategia de a investi în companii pe care le cunosc şi care oferă dividende ca în fiecare an, indiferent dacă preţul acţiunii scade sau creşte“, po­ves­teşte Petre Lică. El spune că SIF-urile au fost primele investiţii, iar în afară de acestea s-a orientat de-a lungul timpului spre companii din sectoarele financiar-bancar şi cel energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO