Burse - Fonduri mutuale

ZF Indexul milionarilor la BVB. Un fost profesor de istorie este al treilea cel mai mare deţinător de acţiuni de la bursă: cu circa 850 mil. lei, Dorel Goia de la TeraPlast îi depăşeşte pe confodatorii One United şi intră pe podiumul Indexul milionarilor la Bursă al ZF, alături de Vuza (Chimcomplex) şi Teszari (Digi)

Dorel Goia

Dorel Goia

Autor: Liviu Popescu

15.08.2021, 19:01 17583

♦ De la începutul anului 2021 încoace acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa au urcat cu 143% pe o bursă în creştere cu 23%.

Absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB Cluj, fost profesor de istorie şi antreprenor din 1990 încoace, Dorel Goia, 67 de ani, preşedinte şi acţionar majoritar al producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP), urcă o poziţie în Indexul milionarilor la Bursă al ZF şi ajunge pe podium alături de Ştefan Vuza (Chimcomplex) şi Zoltan Teszari (Digi). Astfel, pe baza preţurilor de tranzacţionare de la jumătatea acestei săptămâni, respectiv 1,06 lei pentru o acţiune TeraPlast – maxim istoric, deţinerea de 46,8% a antreprenorului clujean reprezintă o investiţie de circa 860 mil. lei, arată calculele realizate de ZF.

Compania are o capitalizare de 1,85 miliarde de lei, după un raliu de 143% de la începutul acestui an. Spre comparaţie, Victor Căpitanu şi Liviu Andrei Diaconescu – fondatorii dezvoltatorului imobiliar One United Properties, cea mai recentă listare pe segmentul principal de tranzacţionare au fiecare o avere, dată prin deţinerea la companie, de circa 836 mil. lei, fiind astfel la egalitate pe locul patru în indexul ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO