Burse - Fonduri mutuale

ZF întreabă despre scăderile pe Pilon II de Pensii, fondurile explică. Metropolitan: Răspundem nevoilor clienţilor, dar nu oferim alte informaţii decât cele publice

ZF întreabă despre scăderile pe Pilon II de Pensii,...

Autor: Liviu Popescu

08.06.2022, 07:20 2025

Cei care şi-au verificat recent contul de pensie privată Pilon II au observat scăderi de la începutul acestui an ale valorii unitare a activului net (VUAN), şi chiar şi în ultimele 12 luni, în pofida faptului că au con­tribuit lunar cu o parte din salariu.

Cu alte cuvinte, un român care îşi deschide dreptul la pensia privată în această perioadă primeşte mai puţini bani decât ar fi primit în urmă cu un an pe fondul şocului inflaţionist care erodează puternic din valoarea titlurilor de stat.

Astfel, ZF a trimis câteva întrebări pentru fiecare admi­nistrator Pilon II pentru a explica acest declin: cum explicaţi această scădere şi la ce să se aştepte participanţii pentru anul acesta? Dacă pe termen lung investiţiile în acţiuni sunt câştigătoare, de ce P2 are expunere mai mare pe titluri de stat? Ca dinamică unde a lovit şocul inflaţionist mai puternic?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO