Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România: Pe platformele de tranzacţionare străine sunt 500.000 de români care investesc 80-100 mil. euro zilnic, faţă de 10-15 mil. euro la BVB

Autor: Tibi Oprea

24.05.2023, 00:05 3529

Acesta atrage atenţia asupra riscurilor şi spune că multe dintre ele sunt metode care fură clienţii din România pentru tranzacţii uşoare.

Dan Paul, preşedintele Aso­ciaţiei Brokerilor din România, spune că românii sunt atraşi de tot felul de platforme străine uşor de accesat, fiind momiţi cu reclame şi mesaje înşelătoare, renumitul comision zero sau ponturi de tranzacţionare, iar acest lucru se vede în numărul investitorilor pe astfel de platforme, precum şi de volumul uriaş de tranzacţii. Asta arată însă şi că există potenţial de oameni care pot fi convinşi să investească.

„Sunt platforme mari deschise care tranzacţionează în România, unele cu sucursale, altele fără. După unele estimări, sunt în jur de 500.000 de investitori, mult mai mulţi decât la Bursa de Valori Bucureşti. Volumul de tranzacţionare zilnic este de câteva ori mai mare decât volumul de tranzacţionare al întregii Burse, 80-100 de mi­lioane de euro faţă de 10-15 mi­lioane de euro pe BVB“, a spus Dan Paul în emisiunea de business ZF Live.

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a adăugat că aceste platforme în realitate nu tranzacţionează produse de bursă şi că sunt metode care fură clienţii din România pentru tranzacţii uşoare. Totodată, el spune că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu poate supraveghea bine aceste platforme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO