Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Mihai Purcărea, BRD Asset Management: „În Polonia, schimbarea de politică legată de fondurile de pensii a avut un impact neglijabil în piaţă. Fondurile lor de pensii sunt investitori masivi în acţiuni şi au naţionalizat doar partea de investiţii în titluri de stat”

Mihai Purcărea, BRD AM: Cam 90% din banii din fondurile de investiţii se duc pe piaţa locală spre cele cu venit fix, fonduri cu titluri de stat în spate. A funcţionat bine strategia, din 2008-2009, dar randamentul  a devenit treptat tot mai mic, pe măsură ce scad dobânzile.

Mihai Purcărea, BRD AM: Cam 90% din banii din fondurile de investiţii se duc pe piaţa locală spre cele cu venit fix, fonduri cu titluri de stat în spate. A funcţionat bine strategia, din 2008-2009, dar randamentul a devenit treptat tot mai mic, pe măsură ce scad dobânzile.

Autor: Roxana Rosu

30.04.2018, 00:08 1623

♦ Deocamdată este destul de neclar ce vrea guvernul PSD să facă.

Fondurile de pensii au un rol foarte important în piaţă ca investitori puternici pe bursă, şi ar trebui să rămână la fel de activi indiferent de decizia care va fi luată de către Guvern cu privire la Pilonul 2 de pensii, consideră Mihai Purcărea, director general la BRD Asset Management.

„În Polonia, schimbarea de politică legată de fondurile de pensii a avut un impact neglijabil în piaţă. Fondurile lor de pensii sunt investitori masivi în acţiuni şi au naţionalizat doar partea de investiţii în titluri de stat. Oamenii au avut de optat ce fac mai departe. Dacă se va aplica şi la noi aceeaşi strategie, nu vor fi probleme“, a spus Mihai Purcărea la ZF Live.

El a atras atenţia că deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu fondurile de pensii private în România, fiind un grad mare de incertitudine pe această zonă. „Fondurile de pensii sunt investitori masivi în acţiuni, deci dacă ele dispar, companiile nu vor mai avea cui să vândă dacă vor să atragă finanţare pe bursă“.

Potrivit planurilor anunţate anterior de autorităţile poloneze, restructurarea fondurilor de pensii ar putea intra în vigoare în iunie 2018, incluzând dizolvarea Pilonului 2 de pensii private, urmând ca 75% din active să fie transferate pe nou creatul Pilon 3 şi restul de un fond adminsitrat de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO