Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Octavian Bădescu, Sameday Courier: Ne delistăm din cauza birocraţiei. Pe piaţa de capital există mai puţină libertate de mişcare

Autor: Cristina Bellu

08.02.2017, 00:05 639

Delivery Solutions (SDAY), primul operator românesc de curierat listat la bursă, este în plin proces de delistare, estimat a se încheia pe 15 februarie, pe fondul creşterii birocraţiei şi al faptului că în cazul unei companii listate există mai puţină libertate de mişcare. Iar toate aceste dezavantaje au început în momentul de faţă să depăşească avantajele listării, spune Octavian Bădescu, fondatorul companiei şi acţionar cu 64,5%.

„O listare vine cu avantaje, dar şi cu dezavantaje, iar în momentul actual, chiar dacă s-au obţinut efectele  pozitive, birocraţia, faptul că există mai puţină libertate de mişcare reprezintă factori care încep să depăşească avantajele listării“, a spus Bădescu ieri la emisiuna de business ZF Live. Compania înfiinţată de antreprenorul român a intrat în ringul de tranzacţionare în februarie 2015 la un preţ pe acţiune de 7,5 lei. La o lună de la listare, acţiunile se tranzacţionau la 8,25 lei. În prezent capitalizarea companiei este de 10 mil. lei, adică 10 lei pentru o acţiune.

În luna ianuarie din 2017, Bădescu a lansat o ofertă de cumpărare a 74.700 de acţiuni, adică 7,5% din capitalul social al companiei, pachet care se tranzacţiona la liber pe bursă. Alături de el, în acţionariatul companiei mai este prezent Lucian Băltaru, cu 28%, şi intenţionează ca împreună să ajungă la 100% din compania cu afaceri de 8,6 mil. lei în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO