Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Radu Hanga, preşedinte BVB: Avem şi investitori străini care vin şi investesc aici. Ce trebuie să facem mai mult este o abordare mai agresivă în ceea ce priveşte prezenţa pe piaţa de retail. În paralel cu creşterea depozitelor bancare ar trebui să vedem în bănci o reducere a nivelului dobânzilor

Autor: Robert Manea, Răzvan Botea

24.07.2020, 16:15 215

Radu Hanga, preşedinte al Consiliului de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), spune în cadrul emisiunii de business ZF Live că debirocratizarea procesului de impozitare a câştigurilor la bursă s-ar putea realiza prin echivalarea abordării cu practica din zona depozitelor bancare.

„Propunerea cea mai simplă pentru debirocratizare se referă la echivalarea cu abordarea din zona depozitelor bancare, adică taxarea la sursă. Când vorbim de taxare la sursă, ştim că este o diferenţă dintre câştigurile din depozitele bancare şi câştigurile din piaţa de capital, pentru că ştim că la depozite dobânda este în general pozitivă“, spune Radu Hanga în emisiunea de business ZF Live.

În aceeaşi idee, este nevoie de reducerea cotei de impozit pentru aceste câştiguri, explică Radu Hanga, în contextul în care prin această abordare nu s-ar mai echivala câştigurile cu pierderile, însă procesul de investiţie la Bursa de Valori Bucureşti s-ar simplifica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO