Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Răzvan Szilagyi, Raiffeisen Asset Management: Va trebui să economisim mai mult, dar să ne asumăm şi mai multe riscuri postpandemie pentru ca la retragerea din activitate să ne putem baza pe economiile făcute

Autor: Alexandra Matei

03.12.2020, 16:30 401

♦ Ipotezele cu privire la perioada de după pandemie se referă la scăderea dobânzilor şi creşterea volatilităţii pe zona de acţiuni.

Răzvan Szilagyi, director general şi preşe­dinte al Raiffeisen Asset Management, consideră că perioada postpandemie va fi una de regândire a strategiei investiţionale întrucât investitorii vor fi nevoiţi să economisească mai mult şi să îşi asume riscuri mai mari astfel încât după încetarea activităţii economiile realizate să fie suficiente.

„Ca urmare a programelor de susţinere a economiilor la nivel global, nivelul dobânzilor şi al randamentelor a scăzut destul de mult. Cu siguranţă, comparând acelaşi portofoliu de dinainte de pandemie cu cel de acum, posibilitatea de a genera randament este mai mică şi bineînţeles cu afectarea performan­ţelor viitoare ale portofoliului“, spune Răzvan Szilagyi, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Asset Management, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO