Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Recomandările unui profesor de ASE investitor la bursă: Mergeţi contra curentului

Autor: Roxana Pricop

17.10.2014, 00:05 1264

Diversificaţi-vă plasamentele, fiţi pregătiţi să pierdeţi, încercaţi să mergeţi contra curentului şi investiţi în companiile care pot crea valoare sunt recomandările pe care le dă Eduard Dinu, profesor la ASE şi investitor pe bursă, celor care vor să investească.

„Când e sânge pe bursă este bine să cumperi. Când la Atena era nebunie, manifestaţii în stradă, acţinile s-au prăbuşit cu 60%, fiţi convinşi că unii au cumpărat. Pot fi un milion de vânzători şi numai trei cumpărători. Unii merg contra curentului. Un alt exemplu este centrala de la Fukushima. Toate acţiunile s-au prăbuşit instantaneu din cauza unui motiv psihologic şi şi-au revenit după două zile. Astfel de situaţii trebuie valorificate când apar“, a spus Eduard Dinu, prezent la emisiunea ZF Live de miercuri.

El deţine un portofoliu de acţiuni axat pe plasamente pe pieţele externe.

„Momentan mai am doar o treime din acţiuni în România, iar restul în Germania şi SUA pentru că analizele mele la momentul respectiv au creionat un cadru macro stabil, o revenire economică mai rapidă. Germania ar putea aduce randamente mai mari decât la Bucureşti“, a mai spus Eduard Dinu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO