Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Simion Tihon, Prime Transaction: Există posibilitatea de a intra în indicele pieţelor emergente, dar sunt şanse mici în prezent

ZF Live. Simion Tihon, Prime Transaction: Există...

Autor: Ştefan Stan

31.07.2017, 00:06 371

Simion Tihon, broker la Prime Transaction, una dintre cele mai active companii de brokeraj pe partea de analiză bursieră, consideră că piaţa de capital din România are posibilitatea să fie promovată la piaţă emergentă, dar la cum se desfăşoară lucrurile în prezent, şansele sunt mici pentru acest pas.

„Posibilitatea există de a intra în indicele pieţelor emergente, dar sunt şanse mici în acest moment. Avem nevoie şi de Hidroelectrica în piaţă. Cred că vom rămâne pe watchlist, dar mai avem de aşteptat puţin pentru a intra acolo“, a spus el la emisiunea de business ZF Live.

Tihon adaugă că listarea Hidroelectrica are nevoie să se întâmple într-un moment pozitiv pe piaţă, precum cel de la finele lunii mai, când bursa românească avea peste 20%, fiind campioana pieţelor de capital din Uniunea Europeană.

„Este greu să se întâmple asta, pentru că o listare se pregăteşte cu destul de mult timp înainte“, a adăugat el.

Tihon consideră că dacă nu există factori perturbatori interni şi internaţionali, indicele BET ar putea să închidă anul la 9.000 de puncte, faţă de puţin peste 8.300 de puncte, cât are în prezent.

Piaţa de capital din România a depăşit aşteptările în primul semestru, cu un randament de 16,8% în primele şase luni, o lichiditate crescută pe acţiuni şi un interes mai mare la nivel general pentru piaţa bursieră, spune Simion Tihon.

„În primul semestru, cel mai important eveniment a fost listarea Digi, care este cap de afiş pentru primele şase luni ale acestui an. Dacă facem o retrospectivă, avem 16% creştere pentru indicele BET Total Return, care include şi dividendele, o creştere foarte bună pe primele şase luni. Avansul a fost susţinut de dividendele mari acordate de companiile din indicele BET, de premisa unor dividende suplimentare, care nu au mai apărut, dar a căror perspectivă a impulsionat pe moment cumpărarea. Avem dividende suplimentare doar la Romgaz şi la Conpet“, a spus el.

Brokerul susţine că, pe lângă noile listări, şi creşterea economică a ajutat la avansul pieţei de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO